Cristiana Bucureci


CLIENT

Cristiana Bucureci

INDUSTRIE

Artă & Cultură

SERVICII

Colaje, Copywriting, PR

ECHIPĂ

Cristiana Bucureci, Andrei Bucureci.

ABOUT

Expoziția ORIGINI continuă revivalul de care s-a bucurat “La Blouse Roumaine” în ultimii 10 de ani, printr-o perspectivă nouă, suprarealistă, la intersecția dintre folcloric – pitoresc și urban contemporan.

Lucrările Cristianei Bucureci depășesc limitele a ceea ce considerăm “tradițional” cu decupaje de fotografii și elemente geometrice juxtapuse pentru a transmite o urgență culturală aici și acum. Prin procesul specific colajului de deconstrucție și reconstrucție vom asista la o nouă estetică, capabilă să inoveze prin contradicții și, în același timp, să le juxtapună. Colajul este un mediu artistic cu adevărat contemporan, fragmentat, hipnotic și suprarealist, pare a fi tehnica perfectă pentru a simboliza complexitatea care ne înconjoară.

Seria de colaje digitale ce recontextualizează “cămașă cu altiță” a fost începută de artistă în februarie 2023, când a participat cu o expoziție restrânsă în Nicosia, la invitația Ambasadei României în Cipru și ICR România. Evenimentul a marcat recunoașterea IEi ca parte a patrimoniului cultural imaterial UNESCO, începând cu 1 decembrie 2022. Succesul de care s-a bucurat artista în Cipru a dat naștere expoziției ORIGINI.

BRIEF