LikeRom


CLIENT

Fundația Agenția Împreună

INDUSTRIE

Social

SERVICII

Branding, Graphic Design, Strategie de Comunicare, PR, Social Media, Web Design, Producție Foto-Video

ECHIPĂ

Cristiana Bucureci, Andrei Bucureci, Mădălina Panainte, Cristina Ioana Praz Wild Draft, Vlad Pătrașcu.

ABOUT

LikeRom.ro este prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă, inițiată anul acesta de Agenția Împreună.

Proiectul a început prin poveștile de succes ale 10 ambasadori, documentate de cinci jurnaliști.

A continuat prin platforma online, unde orice profesionist de etnie romă se poate înscrie pentru a își spune povestea și a-i inspira pe cei din jur.

BRIEF

O identitate conturată de la zero. A fost nevoie de o strategie de comunicare puternică, care să promoveze poveștile celor 10 ambasadori de succes mândri de identitatea etnică.

Fiecare poveste a fost comunicată în presă, dar și în social media prin interviurile video, pozele de tip polaroid și citatele de tip cover.

Unul din elementele centrale ale campaniei LikeRom este spotul video. Conceptul central al spotului – de empowerment – a surprins efortul dublu al unui rom pentru a reuși profesional.

În realizarea website-ului, am urmărit să surprindem ideea de comunitate și mândrie, printr-o abordare creativă.

Cei 10 ambasadori sunt: pictorul Eugen Raportoru, experta în drepturile omului Cerasela Banica, inspectorul în asistență socială Oana Vulcan, profesoara de limba engleză Roxana Marin, consultantul de fonduri nerambursabile Lucian Corobuta, medicul oncolog Corina Stanciu, consilierul parlamentar Andra-Mihaela Costache, activistul Marian Ursan, antrenorul de box Gabi Simion și nu în ultimul rând Gilbert Costache, model și actor.

Poveștile au fost documentate de cinci jurnaliști: Gabi Sandu, Andrada Lăutaru, Romanița Oprea, Diana Oncioiu și Delia Marinescu.