Image

Evadarea lenta-n Delta

Image

Evadarea lenta-n Delta

Calitatea unei destinatii turistice este data de frumusetea peisajelor, patrimoniul cultural si armonia sociala in comunitatea gazda. Toate aceste elemente sunt insa ingrediente vulnerabile. Prin proiectul Green Romania sustinem turismul responsabil, pentru vacante care imbina aventura, deschiderea fata de nou si respectul pentru oameni si mediu. Mesajul campaniei este unul simplu: SLOW DOWN! Scopul turismului verde este de a incuraja oamenii catre asimilarea unei destinatii si a comunitatii locale, si nu la un fast consumption.

Din 1970, Organizatia de Turism Mondial a Natiunilor Unite aniverseaza anual Ziua Mondiala a Turismului pe 27 septembrie cu rolul de a sensibiliza toti turistii, dar mai ales actorii economici, ca modul in care se face turism afecteaza lumea in care traim atat social, cultural, politic si economic.

Episodul "Evadarea lenta-n Delta” a insemnat o excursie senzoriala in Delta Dunarii si in golful Musura, unde s-a debarcat pe insula care reprezintă cel mai proaspăt teritoriu din România: Insula Fericirii. Calatoriile Green Romania, sub motto-ul “Slow Down”, sunt niste experiente interdisciplinare, care imbina cunoasterea geografica si istorica a zonei, cu traditiile locului si atentie fara de natura si de biodiversitate. Momentan suntem ghizi virtuali si putem sfatui orice calator pasionat sau pur si simplu curios de aceasta zona. Predam planurile si sfaturile de slow turism, facem legatura cu un ghid local, insa nu garantam ca vom porni impreuna in calatorie.