Image

Comunicare alternativa pentru ONG-uri

Image

Comunicare alternativa pentru ONG-uri

La invitatia TechSoup Romania am organizat un workshop de comunicare alternativa in care am discutat despre tactici neconventionale de promovare a campaniilor ONG-urilor. Nevoile descoperite sunt simple: creativitate, idei, dar si o abordare neconventionala. Astfel organizatiile pot atrage atentia asupra cauzelor pe care le sustin. Atelierul “Comunicare alternativa pentru ONG-uri” a avut loc la editia din 2014 a ONG Fest.

Inspirati de atmosfera fresh din Herastrau, organizatiile ne-au demonstrat ca ideile lor pot fi cu adevarat creatice si ne-au reactivat pofta de lucru. In cele doua ore de workshop am discutat despre: o noua abordare a mediilor clasice de promovare, spatiul public care este un canal de promovare fara limite, obiecte banale vs. promovare originala, oameni si organizatii cheie in raspandirea mesajelor si am realizat un atelier de gandire creativa.

In cadrul atelierului, am pus in practica ce am discutat in timpul prezentarii si am construit de la zero o campanie de awareness neconventionala. Participantii au invatat cum sa iasa din tipare si cum sa creeze mesaje inedite, sa exploateze mai mult cu spatiul public si obiectele din jur, pentru o promovare neasteptata si sa implice toate partile interesate in campania organizatiilor lor, pentru a-I maximiza impactul.

Afla cum a fost la workshop!