Image

Buy Nothing Day

Image

Buy Nothing Day

Creionetica sarbatoreste “Ziua in care nu se cumpara nimic” (Buy Nothing Day) in fiecare an, printr-o campanie de awareness in social media fata de cumparaturile excesive care transforma sarbatorile de iarna intr-un festival al cadourilor. In 2014, i-am sustinut pe prietenii de la Prodrama cu piesa de teatru “Ziua in care nu se cumpara nimic”, care astazi de joaca la TNB.

Buy Nothing Day a fost initiata in Vancouver de artistul Ted Dave si promovat de revista Adbusters din Canada. In America de Nord, Marea Britanie si Suedia, “Ziua in care nu se cumpara nimic” are loc in vinerea de dupa Ziua Recunostintei, si face concurenta zilei reducerilor, Black Friday (Vinerea neagra). In alte parti din lume, ea se serbeaza in ultima sambata din luna noiembrie. Prima “Zi in care nu se cumpara nimic” a fost organizata in Canada, in septembrie 1992 cu tematica "O zi pentru societate care examineaza problema supra-consumului." In anul 1997, a fost mutata sa coincida cu "Black Friday", care este una dintre cele mai aglomerate zece zile de cumpărături în Statele Unite ale Americii.

In anul 2000, datorita unei cenzuri in promovarea evenimentului a canalelor mass-media de pe tot continentul american, au inceput campanii peste tot in lume, iar azi participarea la “Ziua in care nu se cumpara nimic” include mai mult de 65 de tari.