Image

B Cause

colaj de cauze globale

Image

B Cause

Conceptul campaniei “B Cause” este un dialog vizual între lupta pentru o cauză și plăcerea de a descifra arta colajelor.

Universul colajelor, chiar daca este unul suprarealist, reprezinta pulsul si culoarea subiectelor societatii in care traim. Ne contureaza sistemul nostru de valori si idealul colectiv, care se afla in continua transformare. Justitia sociala, drepturile omului, protectia mediului, libertatea presei si egalitatea de sanse sunt teme inca controversate, la mai bine de 70 de ani dupa ce au fost oficial adoptate de Organizatia Natiunilor Unite.

Prin “B Cause” facem puntea intre cauze sociale si arta de interventie, care este succesoarea dadaismului si predecesoarea artei conceptuale. Ne inspira curent dadaist deoarece a pornit de la un protest impotriva interventiilor omului asupra naturii, dar si a preconceptiilor de natura estetica si sociala. Artisti precum Marcel Duchamp, Banksy și Damien Hirst au reusit sa demonstreze ca arta nu este autosuficienta. Leitmotivul campaniei sunt legumele si inspiratia este data de tema ONU pentru 2016: “Anul international al semintelor si legumelor”, prin care invitam publicul la un stil de viata sanatos.

Campania B Cause s-a manifestat prin patru expozitii la Bucuresti, la targul Romanian Design Week 2016, dar si prin tara la Iasi (spatiul CUIB), Timisoara (Reciproc Café) si la Cluj (festivalul Untold 2016).

Cateva dintre lucrari le puteti gasi aici